PILATES

€37,-

Per maand


60 min. 1x per week
een les naar keuze
SCHRIJF JE IN!

Matlessen Pilates

Om de methode nauwkeurig uit te voeren en de oefeningen correct aan te leren, is veel persoonlijke aandacht nodig. Daarom wordt er wekelijks in een vast groepsverband getraind en trainen wij zoveel mogelijk met 8-12 personen in een les.De lessen duren 55 minuten. De laatste vijf tot tien minuten van de les worden er ontspanningsoefeningen gedaan.

De groepslessen zijn onderverdeeld in verschillende niveaus:

Basic: Iedere nieuwe deelnemer zonder ervaring begint in een basicles met andere beginners, zo kun je de Pilatesmethode op de juiste manier aanleren, omdat er veel tijd en aandacht is voor het juist uitvoeren van de oefening.
Intermediate: De moeilijkheidsgraad van de lessen zal geleidelijk omhoog gaan. Zo zijn er groepen van verschillende niveaus afhankelijk van het aantal maanden of jaren dat er al getraind wordt, of anderzijds oude of bestaande blessures waar rekening mee wordt gehouden tijdens de training.
Advanced: Wanneer je er zelf aan toe bent kan je aansluiten bij de Pilates advanced. In de advanced les wordt veelal gewerkt in series van oefeniningen met of zonder weerstand. Minder rust meer trainingsarbeid. Er is meer flow in de les.
Recover: Heb je een behoorlijke blessure, ben je net bevallen, herstellende van een ziekte of kan je om wat voor reden het reguliere niveau nog niet aan? Geen probleem. Deze les helpt je op weg. Op een zeer rustige manier met de juiste queing tips leer je je lichaam te voelen en weer vertrouwen te krijgen door zelf te ervaren wat je wel kan.
Fundamental: Iedere beginner doet er goed aan de basis te kennen: Alignement, adem, core, imprinting, focus. Basis principes die je leert voelen in je lijf.

Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van veel equipment zoals ballen, elastische banden, sticks, foamrollen, etc. Hierdoor wordt de training afwisselend, veelzijdig en kan er in moeilijkheidsgraad gevarieerd worden.