ZWANGER
&
PILATES

€150,-

12 LessenSCHRIJF JE IN!

Pilates tijdens de zwangerschap

Pilates tijdens de zwangerschap is voor zowel moeder als baby van onschatbare waarde. De innerlijke rust in combinatie met de fysieke training is een perfecte basis om de zwangerschap in balans te beleven.
Tot ca. 15 weken is het mogelijk de groepslessen te volgen. Naarmate het kind, en dus ook de buik gaat groeien zullen er steeds meer oefeningen in de groepslessen zijn, die niet meer fijn voelen en die ook niet meer zinvol voor je zijn. Het lesprogramma van de groepslessen sluit niet meer aan bij jouw behoeften en wensen. Je kan de overstap maken naar de zwangerschapscursus. Deze cursus duurt 12 of 14 weken en kan daarna zelfs per week worden verlengd. Instappen kan op ieder gewenst moment.

In de cursus wordt aandacht besteed aan het creëren van een algemeen goede stabilisatie van de rug en het ontwikkelen van een goede controle over de dieper liggende buikspieren. Deze spelen een hoofdrol voor de stabilisatie van je onderrug en het bekken. Met het toenemende gewicht zullen je onderrug en het bekken het steeds zwaarder krijgen. Een goede stabilisatie is de basis voor een goede houding. Hiermee kunnen later veel zwangerschap kwalen voorkomen en verlicht worden. Daarnaast is er gericht aandacht voor ademhaling, balans en coördinatie, deze onderdelen zijn essentieel bij het steeds groter worden van je buik, maar met name de ademhaling speelt een belangrijke rol bij je bevalling. Een natuurlijke ademhaling zorgt voor rust, concentratie en helpt jou de weeën goed op te vangen Verder richt de cursus zich op tillen, draaien, bukken tijdens je dagelijkse bezigheden. Juiste voedingshouding, opvangen van je weeën en het leren omgaan met pijn.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Lesdag- en tijd:  Donderdag 19.00 uur.

Cursusgeld € 150,00. Je ontvangt hiervoor:

- 12 lessen totaal, in te zetten tijdens je zwangerschap
-  De reader met belangrijke informatie en oefeningen
-  Een uitnodiging voor de terugkomdag met je baby

 Deze cursus wordt door een groot deel van de zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.                                     

Pilates na de bevalling

Na de zwangerschap is Pilates zeer geschikt om de spieren die door de zwangerschap verzwakt zijn, weer op te bouwen. Dit kan zowel na een natuurlijke bevalling als na een keizersnede. Afhankelijk van de situatie is het mogelijk in te stromen in de basic lessen, echter voor een optimale start en de juiste persoonlijke aandacht kan je kiezen voor de Pilates les na je bevalling.
De aandacht in de training na de bevalling gaat in eerste instantie uit naar de diepliggende buik- en de bekkenbodemspieren. Vaak is het gevoel voor het eigen lichaam na de geboorte van een kind sterk veranderd. Spieren die voor de zwangerschap makkelijk te controleren waren, lijken wel verdwenen te zijn. Het vraagt enige aandacht en geduld om weer de nodige controle en het bewustzijn over deze spieren terug te krijgen. Het gerichte trainen van de diepliggende buikspier en de bekkenbodemspieren heeft een sterk preventieve werking op eventueel later optredende problemen zoals incontinentie en rugpijn. Het geeft je een stabiele basis ook andere sporten verantwoord weer op te pakken.

Voor iedere moeder die graag weer fysiek sterk wil worden en in balans wil zijn is er de mogelijkheid op een rustige, veilige en verantwoorde manier  te starten met pilatesoefeningen.
De groepen zijn klein, er is veel persoonlijke aandacht en tijd voor vragen.

Lesdag- en tijd: Dinsdag 19.30 uur


Fysiek en mentaal fit na je bevalling

Vanaf het moment dat je kindje geboren is heb je een ander leven en een nieuwe rol als moeder en opvoeder. Ook word jij een werkende moeder en veranderen rollen als die van partner en vriendin.
In deze cursus werk je aan je fysieke en mentale fitheid. In deze cursus werk je 6 weken 90 minuten zowel fysiek als mentaal. Het fysieke deel zoals hierboven vermeld en het mentale deel benadert vanuit de psychologie en minfulness.

Lesdag- en lestijd: Dinsdag 09.30 - 11.00 uur (je baby is welkom)
Cursus fysiek en mentaal fit 6 weken 90 minuten € 150,00